Sante

Szukaj w poradach:

Specjalista Radzi - Kategorie

Nasz ekspert

Ewelina Bartniak

Jako dietetyk promuje żywienie naturalne, bez wysoko przetworzonych i modyfikowanych produktów – takich jak pszenica, soja czy kukurydza. Rozumie jednak potrzeby klientów, którym trudno pogodzić współczesny styl życia ze zdrowym jedzeniem. Wspólnie z nimi szuka złotego środka – pomaga schudnąć, przygotowuje diety lecznicze i równoważące. Uwielbia przeglądać i komponować przepisy oparte na warzywach i owocach. Znajduje zdrowe zamienniki dla mięsa i mleka. I kocha gotować!

UWAGA:
Szanowni Państwo, Państwa pytania są poddawane niezbędnej korekcie, a odpowiedzi na nie umieszczane na stronie zazwyczaj raz w tygodniu według daty ich wysłania.

Pytania i odpowiedzi

2008-06-01

Witam mam pytanie odnośnie zakwaszenia organizmu. Jak, sprawdzić czy ma się zakwaszony organizm, czy ma się wtedy jakieś symptomy, objawy? I jakie produkty najbardziej zakwaszają organizm? I czy poleca Pani środki farmakologiczne, które poniekąd mają za zadanie przywrócenie równowagi pH w organizmie. Pozdrawiam i dziękuje za odp.

Objawy przewlekłego zakwaszenia organizmu są zbliżone do występujących przy inych schorzeniach: bóle głowy, stałe zmęczenie, brak apetytu, bóle mięśni i stawów, itp., dlatego z pewnością musi być potwierdzone wnikliwymi badaniami lekarskimi. Produktami zakwaszającymi są między innymi: produkty zbożowe, mięs, drób, ryby, wędliny, jaja, słodycze, kawa, herbata, alkohol, itp. Przyjmowanie środków farmakologicznych, które maja za zadanie przywrócenie równowagi pH zawsze powinno być skonsultowane z lekarzem.
Link do porady
1 

Zadaj pytanie

[[:remarketingcode:]]