Zamień masło – na orzechowe!

Prezentujemy masło orzechowe w wersji crunchy, czyli z kawałkami chrupiących orzechów. Produkt ten to prawdziwa dawka zdrowych kwasów tłuszczowych i białka roślinnego. Jego skład w 81 procentach stanowią orzechy ziemne. Jest zdrowe, ma doskonały smak i dużą wartość odżywczą.

maslo_orzechowe

Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.

Obecność kawałków orzechów w masełku, z pewnością spowoduje zainteresowanie i przychylność dzieci, otwartych na ciekawe i nowe pomysły także w swoim codziennym menu. Właśnie dla nich produkt ten stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę. Nie od dziś wiadomo, że orzechy są najlepszym „paliwem” dla mózgu”.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Kryterium to doskonale spełnia nowe masło orzechowe firmy Sante.

Masło orzechowe wspaniale nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, stanowi smaczny dodatek do słodkich zapiekanek, lodów, ciastek, kremów, biszkoptów, czy krakersów, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi jak i pikantnymi smakami.