Soja 350g

Soja 350g

Ziarno soi pochodzi z Azji, gdzie uprawiane jest od kilku tysięcy lat. W Chinach i Japonii potrawy z soi są podstawą codziennego pożywienia. Jest polecana wegetarianom jako alternatywa dla białka zwierzęcego.

Gotowane ziarna soi to znakomity składnik zup, gulaszów, farszy, potraw mięsnych i warzywnych.

SKŁADNIKI: Ziarna soi.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.

Masa: 350g

Tagi:
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1723 kJ/413kcal
Tłuszcz
19,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,8 g
Węglowodany17,0 g
Błonnik4,8 g
Białko15,7 g
Sól0,0025 g
WITAMINY
Tiamina0,69 mg (63%)*
Witamina B60,81 mg (58%)*
Kwas foliowy280 µg (140%)*
SKŁADNIKI MINERALNE
Potas2132 mg (106%)*
Wapń240 mg (30%)*
Fosfor743 mg (106%)*
Magnez216 mg (58%)*
Żelazo8,9 mg (63%)*
Cynk3,5 mg (35%)*
Miedź1,5 mg (150%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także