Sól himalajska gruboziarnista

Sól himalajska gruboziarnista nazywana „różowym diamentem” to najszlachetniejsza odmiana soli na Ziemi. Wydobywana w tradycyjny sposób u podnóża Himalajów, zachwyca piękną krystaliczną strukturą, naturalnie różową barwą i subtelnym smakiem. Kiedyś dostępna wyłącznie dla rodzin królewskich, dziś może się znaleźć w kuchni każdej osoby ceniącej zdrowe odżywianie.

Sól himalajska – właściwości:

  • jest to sól nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie)
  • naturalnie różowa (niebarwiona sztucznie ani niewybielana)
  • wzbogacona w jod, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy, w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach prawidłowo zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).

Sól himalajska gruboziarnista doskonale wydobywa smak potraw i podkreśla ich aromat. To świetny zamiennik soli kuchennej. Idealna również do wyszukanych dań, takich jak: ryba pieczona w soli, oraz jako składnik domowych izotoników.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna0 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany 0 g
- w tym cukry0 g
Błonnik0 g
Białko0 g
Sól98 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.