Wiórki Kokosowe 100G

Wiórki kokosowe – skarb słonecznych tropików, aromatyczne i pachnące, bez substancji konserwujących. Wiórki kokosowe to jedne z najsmaczniejszych bakalii do ciast. Powstają z  miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest dokładnie suszony, a następnie delikatnie ścierany na wiórki. Niepozorne wiórki kokosowe to nie tylko przysmak, lecz także porcja wartościowych składników odżywczych.

Wiórki kokosowe – właściwości

  • wysoka zawartość potasu
  • źródło magnezu
  • źródło fosforu
  • źródło żelaza
  • wysoka zawartość błonnika
  • nie są konserwowane dwutlenkiem siarki

Wiórki kokosowe – do czego?

Dania z wiórkami kokosowymi rozpieszczają podniebienia. Są znakomitym dodatkiem do:

  • domowych ciast
  • deserów
  • koktajli owocowych
  • porannej owsianki
  • dań kuchni azjatyckiej

Polecane również jako składnik diety niskowęglowodanowejdiety ketogenicznej i uzupełnienie diety sportowców.

 

Składniki: Wiórki kokosowe.

Produkt może zawierać glutensojęmlekoorzeszki arachidowe i inne orzechy.

Masa: 100g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna2695 kJ / 655 kcal
Tłuszcz
63 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone53 g
Węglowodany 5,9 g
- w tym cukry5,9 g
Błonnik21 g
Białko5,6 g
Sól0,07 g
SKŁADNIKI MINERALNE
Potas660mg (33%)*
Fosfor160 mg (23%)*
Magnez90 mg (24%)*
Żelazo3,6 mg (26%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.