Otręby
Kiedyś niedoceniane, dziś odkryte na nowo!
Otręby to najbardziej wartościowa część ziarna, która kryje najważniejsze składniki pokarmowe: witaminy, minerały, białko i błonnik. Codzienne spożywanie otrąb zaleca się wszystkim, którzy w swoim życiu stawiają na zdrowie! Szczególnie polecamy nasze otręby owsiane wysokobłonnikowe Premium. Dzięki specjalnej technologii produkcji zawierają aż 19% zawartość błonnika i ponad 6% beta-glukanów. Udowodniono w badaniach, że wystarczy codziennie zjeść tylko jedną 50-gramową porcję (5 łyżek), by skutecznie obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Otręby można dodawać do owsianki, jogurtu czy twarożku. Zastąpią z powodzeniem posypkę do mięs, wzbogacą smak surówek i zup, możesz je dodać do domowych wypieków. Naturalnie dbajmy o zdrowie!
Błonnik na pierwszym miejscu
Otręby to kategoria produktów śniadaniowych, które zawierają błonnik naturalny. Dlaczego to ważne? Dieta bogata w błonnik pokarmowy poprawia pracę układu trawiennego, wspomaga odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Otręby zbożowe w naszym portfolio to: otręby owsiane wysokobłonnikowe „Premium”, otręby owsiane, otręby pszenne. Otręby zbożowe możesz dodawać do owsianki, domowych ciasteczek z płatków owsianych, panierki. Produkt taki jak otręby owsiane odchudzanie czyni łatwiejszym, ponieważ jest źródłem błonnika. Otręby owsiane „Premium” – mają rekordową zawartość beta-glukanów, które obniżają poziom cholesterolu. Zawierają znacznie więcej błonnika rozpuszczalnego (19 g/100 g) niż zwykłe otręby z uwagi na innowacyjną technologię produkcji.