Skip to content
Projekt UE
sante logo Bestsellery Sklep Sante
  • Strona główna
  • O firmie
  • Produkty
  • Jedz zdrowo
  • Sklep
  • Studio Sante
  • Aktualności
  • Kariera
  • Kontakt
Bestsellery Sklep Sante
  • EN
    Projekt UE

    Strona główna » Produkty » Cukier trzcinowy

    Cukier trzcinowy

    Chcesz osłodzić sobie życie?

    Pomogą w tym chrupiące, lepkie kryształki o bursztynowej barwie, delikatnym smaku i urzekającym aromacie – to nasz cukier trzcinowy nierafinowany. Właściwości zawdzięcza zawartości melasy, czyli naturalnemu syropowi z trzciny cukrowej. Cudownie komponuje się z kawą czy herbatą, zwłaszcza z dodatkiem cynamonu i wanilii. Każda filiżanka zamienia się w małą chwilę przyjemności! Dodany do ciast sprawia, że zyskają pełnię smaku i aromatu. Wzbogaca smak domowych ciasteczek, rogalików i deserów. Sprawia, że domowe konfitury zyskują subtelny aromat. Chcesz zaskoczyć gości? Przygotuj mięso lub rybę na sposób wykwintny, w glazurze z cukru trzcinowego. W naszej ofercie znajdziesz trzy rodzaje cukru trzcinowego nierafinowanego o różnej gramaturze kryształków: cukier trzcinowy Demerara, cukier trzcinowy drobny, cukier trzcinowy Golden Granulated, czyli złocisty cukier trzcinowy. Wybierając cukier brązowy nierafinowany Sante, masz pewność, że jest to cukier trzcinowy nieoczyszczany i niebarwiony.

    Cukier trzcinowy 500g

    Cukier trzcinowy 500g

    Cukier trzcinowy drobny 500g

    Cukier trzcinowy drobny 500g

    Cukier trzcinowy Golden Granulated 1kg

    Cukier trzcinowy Golden Granulated 1kg

    Cukier trzcinowy – właściwości i zalety

    Cukier trzcinowy nierafinowany Sante (inaczej: cukier brązowy nierafinowany) jest to cukier nieoczyszczany i nie barwiony. To najwyższej jakości cukier z trzciny cukrowej zawierający melasę, której zawdzięcza naturalną złocisto-brązową barwę. W ofercie Sante do wyboru jest: cukier trzcinowy Demerara, cukier trzcinowy Demerara drobny i Golden granulated, czyli złocisty cukier trzcinowy. Zalety, które wyróżniają nierafinowany cukier trzcinowy, to subtelnie karmelowy smak i wyjątkowy aromat. Herbata czy kawa, do której dodamy cukier trzcinowy brązowy, smakuje lepiej i jest bardziej aromatyczna. Cukier brązowy znakomicie pasuje również do ciast, deserów oraz obiadowych dań wykwintnych. Jest także niezastąpiony do kruchych ciasteczek i konfitur. Demerara cukier trzcinowy jest także chętniej wybierany w kawiarniach niż cukier biały i dodaje menu słonecznego klimatu.

    • HoReCa
    • Projekty unijne
    • Polityka prywatności i cookies
    • Regulamin strony
    • Certyfikaty
    © Copyright Sante sp. z o. o.
    Wszystkie prawa zastrzeżone
    Sante sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55a, 03-301 Warszawa
    Sąd Rejestrowy: Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy
    NIP: 5241006610, Kapitał zakładowy: 1.000.000 zł
    TEL.: + 48 22/ 811 50 37 / FAX: +48 22/ 675 07 70
    SANTE@SANTE.PL
    Przygotowane przez Futurity.pl