Migdały blanszowane w płatkach 100g

Migdały płatki Bakalia są produkowane z migdałów najwyższej jakości, pozyskiwanych od sprawdzonych dostawców. Migdały są zaliczane do żywności superfood – dostarczają wielu cennych składników odżywczych. Migdały płatki Bakalia dostarczają: witaminy E, witamin z grupy B, minerałów, błonnika i białka. To znakomita alternatywa dla innych przekąsek. Są polecane wszystkim osobom, które chcą zadbać o prawidłową, urozmaiconą i smaczną dietę. Stanowią ważny element diety wegetariańskiej.

  • naturalnie wysoka zawartość witaminy E
  • naturalnie wysoka zawartość witamin z grupy B: B2 (ryboflawiny) i B3 (niacyny)
  • źródło kwasu foliowego i witaminy B1 (tiaminy)
  • naturalnie wysoka zawartość: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, wapnia i cynku
  • wysoka zawartość błonnika
  • naturalne źródło białka

Migdały płatki Bakalia są gotowe do użycia od razu po otwarciu opakowania. To idealny dodatek do ciast i deserów, a także sosów i dań mięsnych. Oryginalna dekoracja domowych ciast wykonana ze smakowitych płatkowanych migdałów podwyższy wartość odżywczą wypieków i zachwyci gości.

Nowość! Praktyczne opakowanie ze struną dla Twojej wygody i dłuższego zachowania świeżości produktu!  Struna umożliwia łatwe i skuteczne zamknięcie opakowania – bakalie nie wysypią się ani nie zawilgotnieją. To duże ułatwienie w kuchni, w pracy i w podróży. Teraz nasze bakalie możesz wziąć ze sobą gdzie tylko chcesz!

SkładnikiMigdały blanszowane w płatkach.

Produkt może zawierać: gluten, mleko, soję, orzeszki arachidowe oraz inne orzechy

Masa: 100g

 

 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna2511 kJ / 607 kcal
Tłuszcz
51 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,1 g
Węglowodany 6,6 g
- w tym cukry6,6 g
Błonnik13 g
Białko24 g
Sól0,01 g
WITAMINY
Witamina E26 mg (217%)*
Tiamina0,25 mg (23%)*
Ryboflawina (wit.B2)0,7 mg (50%)*
Niacyna6,8 mg (43%)*
Kwas foliowy48 µg (24%)*
SKŁADNIKI MINERALNE
Potas740 mg (37%)*
Wapń276 mg (35%)*
Fosfor490 mg (70%)*
Magnez278 mg (74%)*
Żelazo5,2 mg (37%)*
Cynk3,3 mg (33%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także