Batony zbożowe Crunchy są teraz jeszcze bardziej chrupiące, mają intensywniejszy smak i jeszcze bardziej apetyczny wygląd. Firma Sante właśnie ulepszyła ich recepturę i technologię wytwarzania. Każdy batonik Crunchy to zastrzyk energii dzięki węglowodanom ze zbóż i syropowi glukozowemu (nie mylić z fruktozowym!). W ich składzie są trzy rodzaje zbóż: owies, kukurydza i ryż, oraz mnóstwo dodatków: suszonych owoców lub orzechów i migdałów. Batony Crunchy to pożywna przekąska do pracy dla dorosłego i dla dziecka – do szkoły. Pięć smaków – każdy na inny dzień tygodnia!
Baton zbożowy – sekret smaku Crunchy
Baton Crunchy jest dostępny w pięciu pysznych smakach, a każdy z nich z pewnością przypadnie do gustu osobom lubiącym zbożowe przekąski. Baton zbożowy z czekoladą deserową, z delikatną polewą waniliową, a może bez polewy? Z dużą ilością suszonych i liofilizowanych owoców, a może uginający się od orzechów i migdałów? Na widok batonów zbożowych Sante cieknie ślinka, kuszą prawdziwie apetycznym wyglądem, za którym nie pozostają w tyle świetnie dobrane kompozycje smakowe:
- Baton CRUNCHY bananowy podlany czekoladą
- Baton CRUNCHY śliwkowy podlany polewą waniliową
- Baton CRUNCHY z orzechami i migdałami
- Baton CRUNCHY orzechowy i migdałowy podlany czekoladą
- Baton CRUNCHY żurawinowo-malinowy podlany polewą waniliową
W składzie batonów Crunchy znajduje się do czterech rodzajów produktów zbożowych: płatki owsiane, mąka kukurydziana, kasza kukurydziana i mąka ryżowa. Stanowią znakomitą alternatywę dla większości batonów zbożowych, ponieważ nie zawierają pszenicy, którą wielu konsumentów świadomie wyklucza z jadłospisu.
Baton zbożowy – przekąska pełna energii
Batony Crunchy dostarczają energii w postaci węglowodanów pochodzących ze zbóż: owsa, kukurydzy i ryżu, oraz dzięki glukozie z syropu glukozowego. Nie należy go mylić z syropem fruktozowym lub fruktozowo‑glukozowym, ponieważ są to inne substancje. Organizm człowieka inaczej je metabolizuje, a co za tym idzie, odmiennie na niego oddziałują. Glukoza to ekspresowo wchłaniany cukier prosty, stanowiący natychmiastowe źródło energii. Fruktoza wchłania się wolniej, a nadmiar jest zamieniany w tkankę tłuszczową. Zastosowany w batonach Crunchy syrop glukozowy składa się z ok. 90% z glukozy i jej pochodnych, i dzięki temu naprawdę szybko dostarcza niezbędnej energii. Batony: bananowy podlany czekoladą, orzechowy i orzechowy podlany czekoladą są ponadto źródłem błonnika i stanowią uzupełnienie diety w ten ważny składnik pokarmowy.
Olej palmowy nieutwardzany, z certyfikatem RSPO – dbamy o orangutany
Batony Crunchy zawierają dodatek nieutwardzonego oleju palmowego, czyli takiego, który nie zawiera tłuszczów trans. Zastosowany olej palmowy jest pozyskiwany z monitorowanych upraw olejowca gwinejskiego, które nie wywierają negatywnego wpływu na lasy tropikalne. Firma Sante jest członkiem organizacji Roundtable on Sustainable Palm Oil, czyli Stowarzyszenia Na Rzecz Zrównoważonego Przetwórstwa Oleju Palmowego, którego celem jest ochrona przyrody przed rabunkową gospodarką związaną z pozyskiwaniem terenów pod nowe uprawy. Olej palmowy stosowany w batonach Crunchy pochodzi wyłącznie z takich upraw, które nie spowodowały szkód w środowisku naturalnym, nie pozbawiły orangutanów i innych przedstawicieli fauny ich naturalnego terytorium życia, ani nie zaburzyły równowagi biologicznej w przyrodzie.
Nie przegap! Nowe opakowanie batonów Crunchy
Baton Crunchy ma nie tylko ulepszoną recepturę, lecz także nowe opakowanie. Żywe kolory i przyciągające wzrok zdjęcia batonów wypchanych płatkami owsianymi, bakaliami i orzechami nie pozwolą przegapić ich na półce sklepowej. Nie czekaj, aż dopadnie Cię głód! Smakowity batonik zbożowy Crunchy to pożywna przekąska dla dziecka i dla dorosłego. Pięć smaków – każdy na inny dzień tygodnia! Do szkoły, do pracy, na wycieczkę! Bądźmy razem Crunchy!