Hummusy w kubeczkach – nowa, lepsza receptura

Firma Sante zmodyfikowała recepturę hummusów w kubeczkach, które teraz zawierają jeszcze więcej ciecierzycy i tahini, i są jeszcze smaczniejsze. Wyróżniają się wysoką zawartością kwasu foliowego, są źródłem składników mineralnych i błonnika. Hummusy Sante to produkty bezglutenowe i bez zbędnych dodatków. Uwielbiają je nie tylko weganie i wegetarianie, lecz także osoby preferujące dietę mięsną, ceniące sobie różnorodność, bogactwo smaków i zdrowe produkty.

Hummusy Sante – pasteryzowane

Nowe hummusy Sante w kubeczkach to produkty pasteryzowane, a nie – jak dotąd – sterylizowane. Zastosowana technologia nie obniża walorów smakowych ani wartości odżywczej produktów. Hummusy Sante są jeszcze smaczniejsze niż dotychczas, mają idealną konsystencję – ani jednej grudki. Są dostępne w trzech pysznych smakach:

  • Hummus klasyczny
  • Hummus z oliwkami
  • Hummus z suszonymi pomidorami

Hummus – właściwości odżywcze

Humusy Sante są nie tylko smakowite, lecz także mocno odżywcze. Dostarczają kwasu foliowego, żelaza, manganu i błonnika pokarmowego. Są to produkty bez glutenu, co z pewnością ucieszy konsumentów, którzy chcą wyeliminować gluten z diety. Hummusy Sante nie zawierają substancji konserwujących, glutaminianu sodu, ani innych wzmacniaczy smaku. Są to produkty w 100% roślinne, odpowiednie dla wegan i wegetarian. Odznaczają się niskim indeksem glikemicznym – po ich spożyciu nie skacze poziom glukozy we krwi.

Hummus – z czym jeść?

Hummus to potrawa kuchni arabskiej, popularna na Bliskim Wschodzie. Tradycyjnie był podawany z chlebkiem pita lub z warzywami. Połączenie smaku masła sezamowego i ciecierzycy sprawia, że jest idealny jako przystawka do świeżych warzyw, jako dip do przekąsek czy sos ryb i mięs. Humus świetnie smakuje na kanapce, zarówno ze zwykłego pieczywa, jak i pieczywa chrupkiego czy na waflu ryżowym. Możemy wzbogacić nim smak tradycyjnych polskich dań, np. placków ziemniaczanych. Pomysły, jak jeść hummus, są także w zakładce „Przepisy” na stronie Sante.

*

Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Jej misją jest dostarczanie konsumentom żywności mającej korzystny wpływ na zdrowie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu i zdrowym stylu życia. Bogata i różnorodna oferta Sante obejmuje około 200 produktów w kategoriach: płatki śniadaniowe, ciastka i batony zbożowe, kasze, ziarna, batony proteinowe, masła orzechowe, napoje roślinne, pasty i pasztety roślinne, suplementy dla sportowców i inne. Flagowe marki Sante, rozpoznawalne i cenione przez konsumentów, to: Granola, Fit, Musli, Crunchy, Skarby Ziemi, Lovege, Go On, Go On Nutrition, Green Tree, Cookiss, Flips. W 2016 roku firma Sante otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Super Marka 2016 – Jakość, Zaufanie, Renoma” w kategorii: Zdrowa żywność.