Cukier trzcinowy
Chcesz osłodzić sobie życie?
Pomogą w tym chrupiące, lepkie kryształki o bursztynowej barwie, delikatnym smaku i urzekającym aromacie – to nasz cukier trzcinowy nierafinowany. Właściwości zawdzięcza zawartości melasy, czyli naturalnemu syropowi z trzciny cukrowej. Cudownie komponuje się z kawą czy herbatą, zwłaszcza z dodatkiem cynamonu i wanilii. Każda filiżanka zamienia się w małą chwilę przyjemności! Dodany do ciast sprawia, że zyskają pełnię smaku i aromatu. Wzbogaca smak domowych ciasteczek, rogalików i deserów. Sprawia, że domowe konfitury zyskują subtelny aromat. Chcesz zaskoczyć gości? Przygotuj mięso lub rybę na sposób wykwintny, w glazurze z cukru trzcinowego. W naszej ofercie znajdziesz trzy rodzaje cukru trzcinowego nierafinowanego o różnej gramaturze kryształków: cukier trzcinowy Demerara, cukier trzcinowy drobny, cukier trzcinowy Golden Granulated, czyli złocisty cukier trzcinowy. Wybierając cukier brązowy nierafinowany Sante, masz pewność, że jest to cukier trzcinowy nieoczyszczany i niebarwiony.
Cukier trzcinowy – właściwości i zalety
Cukier trzcinowy nierafinowany Sante (inaczej: cukier brązowy nierafinowany) jest to cukier nieoczyszczany i nie barwiony. To najwyższej jakości cukier z trzciny cukrowej zawierający melasę, której zawdzięcza naturalną złocisto-brązową barwę. W ofercie Sante do wyboru jest: cukier trzcinowy Demerara, cukier trzcinowy Demerara drobny i Golden granulated, czyli złocisty cukier trzcinowy. Zalety, które wyróżniają nierafinowany cukier trzcinowy, to subtelnie karmelowy smak i wyjątkowy aromat. Herbata czy kawa, do której dodamy cukier trzcinowy brązowy, smakuje lepiej i jest bardziej aromatyczna. Cukier brązowy znakomicie pasuje również do ciast, deserów oraz obiadowych dań wykwintnych. Jest także niezastąpiony do kruchych ciasteczek i konfitur. Demerara cukier trzcinowy jest także chętniej wybierany w kawiarniach niż cukier biały i dodaje menu słonecznego klimatu.