Baton Crunchy ze śliwkami to produkt zbożowy na bazie płatków owsianych z dodatkiem kaszy kukurydzianej, podlany pyszną polewą waniliową. Dostarcza węglowodanów złożonych pochodzących ze zbóż. W batonie Crunchy cukier biały zastąpiono aromatycznym cukrem trzcinowym. Baton Crunchy to smaczna przekąska na każdy dzień – doskonały do chrupania w pracy, w szkole, w podróży.
SKŁADNIKI:
Produkty pochodzące ze zbóż 33% (płatki owsiane, kasza kukurydziana, mąka kukurydziana, , mąka ryżowa), syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy utwardzony*, z pestki palmy, shea) w zmiennych proporcjach; cukier, śliwka suszona 10% (śliwka, mąka ryżowa), serwatka w proszku (z mleka),substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole; cukier trzcinowy nierafinowany, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; emulgator: lecytyny (z soi); sól, sól morska, ekstrakt słodowy jęczmienny, naturalny aromat waniliowy.
* Pozyskiwany z kontrolowanych plantacji palm olejowych, które nie zagrażają lasom tropikalnym i ich mieszkańcom.
Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, oraz sezam.
Masa netto:40g