Dynia łuskana 100g

Pestki dyni  Bakalia to znakomita alternatywa dla innych przekąsek. Są polecane wszystkim osobom, które chcą zadbać o prawidłową, smaczną i urozmaiconą dietę. Pestki dyni Bakalia dostarczają wielu cennych witamin, składników mineralnych i błonnika.

• źródło witaminy E
• źródło witamin z grupy B: B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i kwasu foliowego
• wysoka zawartość fosforu, magnezu, żelaza i potasu
• wysoka zawartość błonnika

Pestki dyni Bakalia są pozbawione łuski – to wygoda i oszczędność czasu podczas przygotowywania posiłku. Są gotowe do spożycia od razu po otwarciu opakowania. Sprawdzą się jako smakowita przekąska do chrupania między posiłkami – w domu, w pracy, w podróży. Pestki dyni Sante stanowią znakomity dodatek do domowego pieczywa, a także do zup i sałatek – wzbogacają ich smak potraw i podwyższają ich wartość odżywczą. Można je jeść na surowo lub uprażyć na patelni z odrobiną Soli morskiej Sante. Doskonałe jako posypka do kanapek, panierka do ryb, drobiu, serów, kotletów warzywnych, a także dodatek do musli, sałatek i zup typu krem.

Nowość! Praktyczne opakowanie ze struną dla Twojej wygody i dłuższego zachowania świeżości produktu! Struna umożliwia łatwe i skuteczne zamknięcie opakowania – bakalie nie wysypią się ani nie zawilgotnieją. To duże ułatwienie w kuchni, w pracy i w podróży. Teraz nasze bakalie możesz wziąć ze sobą gdzie tylko chcesz!

SKŁADNIKI:Pestki dyni łuskane.
Może zawierać gluten, soję, mleko, orzeszki arachidowe oraz orzechy.

Masa netto: 100 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna2390 kJ / 577 kcal
Tłuszcz
46 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone8,5 g
Węglowodany 13 g
- w tym cukry11 g
Błonnik5,3 g
Białko25 g
Sól0,05 g
WITAMINY
Witamina E26 mg (217%)**
Tiamina0,21 mg (19%)*
Ryboflawina (wit.B2)0,32 mg (23%)*
Kwas foliowy60 µg (30%)*
SKŁADNIKI MINERALNE
Potas810 mg (41%)*
Fosfor1170 mg(167%)*
Magnez540 mg (144%)*
Żelazo15 mg (107%)*
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także