Hummusy
Hummus – sekret smaku Bliskiego Wschodu
Odkrywaj z nami smaki Bliskiego Wschodu! Hummus to potrawa, która przeniesie Cię do pełnych słońca krajów arabskich. Pasta z ciecierzycy i tahini (masła sezamowego), z dodatkiem naturalnych przypraw, zachwyca idealnie gładką konsystencją bez jednej grudki. Hummus to porządna porcja białka, kwasu foliowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Prawdziwa bomba odżywcza w postaci smakowitego dipu! Z czym jeść humus? Popuść wodze fantazji – tartinki, świeże warzywa, mięso, placki ziemniaczane czy ryby zyskają dzięki hummusowi orientalny smak. Hummus Sante to w pełni naturalny produkt roślinny bez sztucznych dodatków, konserwantów i ulepszaczy smaku. Dostępny w trzech odsłonach: klasyczny, z suszonymi pomidorami, z papryką – sami nie możemy się zdecydować, który z nich jest najlepszy!
Hummusy
Hummus (humus) to przysmak kuchni bliskowschodniej, który robi furorę nie tylko wśród wegetarian i wegan. Po tę smakowitą i aromatyczną pastę z ciecierzycy i masła sezamowego coraz częściej sięgają też osoby jedzące mięso. Pasta hummus firmy Sante występuje w trzech smakach: hummus z suszonymi pomidorami, humus z papryką i hummus z ciecierzycy klasyczny. Hummus smakowy łączy smak tradycyjnej pasty z aromatem warzyw: pomidorów suszonych lub papryki, które zaostrzają i urozmaicają bukiet smakowy. Czy można jeść hummus na diecie? Humus Sante to skarbnica cennych składników odżywczych: nie tylko białka i błonnika (wszystkie smaki), lecz także manganu i żelaza (humus klasyczny, humus z suszonymi pomidorami). Idealnie gładka konsystencja bez grudek – to także wyróżnia nasz hummus. Składniki, które go tworzą, dobieramy z najwyższą starannością, by zagwarantować wspaniały smak i wysoką wartość odżywczą. Z czym jeść hummus? Posmaruj nim pieczywo chrupkie, wafle ryżowe lub zwykłe pieczywo. Możesz zastosować go jako sos do warzyw, mięs i ryb. Humus to także świetna przystawka, doskonała na spotkanie z przyjaciółmi. Nie tylko z wegetarianami!