Kasza kukurydziana powstaje z oczyszczonych i rozdrobnionych ziaren kukurydzy. Największą popularnością cieszy się w Ameryce Południowej, choć jej walory odżywcze i smakowe coraz częściej są doceniane w Europie.
Kasza kukurydziana Sante zaspokaja znacząco zapotrzebowanie na witaminy z grupy B. 100 g produktu zaspokaja
- 77% RWS na kwas foliowy (wit. B9),
- 46% RWS na tiaminę (wit. B1)
- 26% RWS na ryboflawinę (wit. B2)
- 27% RWS na niacynę (wit. B3)*.
Kasza kukurydziana to składnik omletów, zapiekanek, farszów, chlebków, placuszków i innych wypieków. Można ją podawać na słodko z owocami, konfiturami i śmietaną.
* % RWS – Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej.
SKŁADNIKI: Kasza kukurydziana.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Masa: 350g