Pasta warzywna meksykańska to rodzaj pasty warzywnej o wyjątkowej kompozycji smakowej. Wzbogacono ją o dobrze przyswajalne białko sojowe, które może być zamiennikiem białka zwierzęcego, oraz olej rzepakowy bogatyw nienasycone kwasy tłuszczowe. Pasta warzywna meksykańska nie zawiera glutaminianu sodu i ulepszaczy smaku.
Pasta warzywna meksykańska to znakomita propozycja na śniadanie nie tylko dla wegetarian. Znakomicie smakuje z Pieczywem chrupkim Sante.
SKŁADNIKI:
Woda, warzywa 25 % (cebula, papryka 4 %, pietruszka, seler), koncentrat pomidorowy 13 %, białko sojowe, olej rzepakowy, mąka ryżowa, cukier trzcinowy, sól morska, błonnik bambusowy, przyprawy, ekstrakty przypraw, ocet, aromaty (gorczyca).
Może zawierać sezam.
Masa: 120g