Pasta warzywna meksykańska 120g

Pasta warzywna meksykańska to rodzaj pasty warzywnej o wyjątkowej kompozycji smakowej. Wzbogacono ją o dobrze przyswajalne białko sojowe, które może być zamiennikiem białka zwierzęcego, oraz olej rzepakowy bogatyw  nienasycone kwasy tłuszczowe. Pasta warzywna meksykańska nie zawiera glutaminianu sodu i ulepszaczy smaku.

Pasta warzywna meksykańska to znakomita propozycja na śniadanie nie tylko dla wegetarian. Znakomicie smakuje z Pieczywem chrupkim Sante.

SKŁADNIKI:

Woda, warzywa 25,0% (cebula, papryka, pietruszka, seler), koncentrat pomidorowy 13,7%, olej rzepakowy, mąka ryżowa, białko sojowe, cukier trzcinowy, teksturat sojowy, sól morska, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza), błonnik bambusowy, przyprawy i ekstrakty przypraw, ocet, aromaty (gorczyca).

Produkt zawiera soję, seler, gorczycę.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, białek mleka z laktozą.

Masa: 120g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna526kJ/126kcal
Tłuszcz
5,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany 13,0 g
- w tym cukry3,0 g
Błonnik2,7 g
Białko5,0 g
Sól0,6 g
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.

Spróbuj także