Ziarno słonecznika jest źródłem witamin: z grupy B (B1, B2, B6), witaminy E oraz niacyny (witamina PP), a także składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi.
Słonecznik łuskany to pożywna przekąska, można go dodawać do produktów śniadaniowych: jogurtu, kefiru, musli, owsianki, a także do sałatek, surówek, zup, kasz i makaronów. To świetny dodatek do wypieków – ciasteczek i ciast oraz domowego chleba. Jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej.
Większe opakowanie (300 g) to więcej słonecznikowej przyjemności!
Czytaj więcej: Artykuł o właściwościach nienasyconych kwasów tłuszczowych
SKŁADNIKI: Ziarna słonecznika.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Może zawierać gluten, oraz śladowe ilości soi.
Masa netto: 300g