Rabarbar i truskawki to duet doskonały. Jeśli dodacie do tego chrupiącą, pachnącą masłem i cynamonem posypkę, to kulinarny sukces, uwielbienie rodziny i przyjaciół macie w kieszeni. Zachowajcie jednak dla siebie fakt, że roboty przy tym tyle co nic, by nie zepsuć spektakularnego efektu 😉
Jak przygotować?
Truskawki i rabarbar umyć, pokroić w plasterki. Dodać cukier, skórkę z cytryny i mąkę kukurydzianą, wymieszać delikatnie łyżką i przełożyć do wysmarowanej masłem formy do zapiekania. Płatki i mąkę wsypać do miski, dodać masło, cukier i cynamon. Rozetrzeć składniki na kruszonkę i posypać nią owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st.C, na funkcji góra/dół/termoobieg i piec 30 minut.
Autor: Beata Lipow, Lawendowy Dom