Po pierwsze chleb – mój wybór to chleb razowy na zakwasie.
Po drugie smarowidło – dziewięć kanapek i trzy różne roślinne smarowidła: hummus, pasta z pieczonego bakłażana (upieczony w skórce bakłażan, następnie obrany i zmiksowany z czosnkiem, oliwą i solą) i masło orzechowe. Które smarowidło wybieracie?
Po trzecie dodatki – moja fantazja nie zna granic, jestem pewna, że Wasza też.
Kanapka pierwsza
hummus klasyczny Sante
czerwona cebula
awokado
roszponka
kilka kropli soku z cytryny
oliwa, sól
Kanapka druga
pasta z pieczonego bakłażana
seler naciowy
orzechy włoskie Sante
czerwony pieprz
sól
Kanapka trzecia
masło orzechowe Sante
truskawki
migdały Sante obrane ze skórki i pokrojone w słupki
pistacje
Kanapka czwarta
pasta z pieczonego bakłażana
kalarepka
rzodkiewka
świeża kolendra
sól
Kanapka piąta
hummus klasyczny Sante
maliny
sezam Sante
miód
Kanapka szósta
masło orzechowe Sante
gruszka
figi suszone
Kanapka siódma
masło orzechowe Sante
banan
suszone morele Sante
rodzynki Sante
kilka kropli soku z cytryny
Kanapka ósma
pasta z pieczonego bakłażana
świeży ogórek
pieprz
sól
Kanapka dziewiąta
hummus klasyczny Sante
pomidory koktajlowe
bazylia
kilka kropli oliwy
sól
Autor: Beata Lipov, Lawendowy Dom