Do garnka włożyć ugotowaną wcześniej kaszę, zalać ją mlekiem kokosowym i podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż kasza wchłonie mleko. Mieszankę zdjąć z ognia, doprawić miodem, cynamonem i skórką cytryny. Jeszcze ciepłą kaszę z dodatkami zmiksować na gładki mus, następnie wymieszać delikatnie z zamrożonymi owocami. Przełożyć do jednej dużej, lub kilku małych foremek i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Przygotować polewę. Owoce przesypać do garnka, dodać ksylitol i gotować na dużym ogniu, tak, by owoce się rozpuściły i połączyły z ksylitolem. Gotować ok. 7 minut, następnie zdjąć z ognia. Gdy deser zastygnie, wyłożyć go na talerz, i podać z ciepłą polewą owocową. Smacznego!
Autor: Beata Lipov, Lawendowy Dom