Owoce zabajone z ciasteczkami jęczmiennymi

Lista składników

Owoce zabajone z ciasteczkami jęczmiennymi

Żółtka ubij z ksylitolem na puszystą masę. Zagotuj w niewielkim rondelku wodę. Nad parą ustaw miskę z żółtkami i powoli wlewaj wino cały czas energicznie ubijając. Masa na początku się rozrzedzi, ale pod wpływem ubijania ponownie zgęstnieje. Gdy osiągnie puszystą formę, to znak, że jest gotowa.
Owoce umyj i osusz. Ze śliwek i moreli usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki. Owoce w dowolnej kolejności wrzuć do wysokich szklanek. Polej kilkoma łyżkami zabajone. Na wierzch każdej porcji pokrusz Ciasteczka Jęczmienne i dodaj po łyżce Granoli z Granatem. Za każdym razem możesz wykreować nowe smaki. Wszystko będzie zależało od sezonu! Ciastka i chrupiąca Granola będą pasowały do bardzo wielu jesiennych owocowych połączeń.
Smacznego.

Autor: Grzegorz Łapanowski