Do płatków owsianych dodajemy żurawinę, jagody Goji i otręby wysokobłonnikowe. Tak przygotowaną kompozycję zalewamy napojem sojowym, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Dodajemy ulubione, sezonowe owoce oraz przyprawy (cynamon, starty korzeń imbiru) całość dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do miseczek, a na wierzchu posypujemy Granolą (czekoladową, owocową, orzechową lub z granatem). Przepis na owsiankę z Granolą doskonale sprawdza się z w połączeniu z owocami, które dostarczają dodatkową porcję witamin tak potrzebnych z rana. Smacznego!
Sałatka z granolą
Lista składników
- Płatki owsiane - 8 łyżek
- Otręby owsiane wysokobłonnikowe 200g Premium Sante - 3 łyżki
- Alpro Napój Sojowy z Wapniem Naturalny - 200 ml
- Jagody Goji - 2 łyżki
- Żurawina wielkoowocowa - 2 łyżki
- Granola owocowa - 2 łyżki
- cynamon - 1/2 łyżeczki
- starty korzeń imbiru - 2-3 cm