Sól himalajska to najszlachetniejsza i najczystsza sól na Ziemi. Jest wydobywana w tradycyjny sposób u podnóża wyniosłych Himalajów w Pakistanie. Ma piękną krystaliczną strukturę, lekko różową barwę i subtelny smak. Nazywana jest „różowym diamentem”. Nierafinowana, czyli nieoczyszczana chemicznie, niewzbogacana żadnymi substancjami chemicznymi, i niewybielana stanowi najczystszy i najwspanialszy dar Natury. Kiedyś była dostępna wyłącznie dla rodzin królewskich, dziś możesz cieszyć się jej walorami każdego dnia. W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku, wyczuwalna nawet przez osoby o mniej wrażliwym podniebieniu. Sól himalajska Sante to przyprawa doskonale podkreślająca smak, barwę i aromat potraw; znakomita jako składnik domowych napojów izotonicznych. Możesz też sprawić sobie wyszukaną przyjemność, dodają ją do kąpieli w domowym SPA.
- Sól himalajska – różowy diament od Sante, zachwyca piękną krystaliczną strukturą i subtelną różową barwą. Przyciąga bogactwem dodatkowych 84 minerałów. Czytaj więcej
- Bez soli nie ma życia! Zawarty w niej sód reguluje prawidłowe nawodnienie organizmu, wpływa na przekazywanie impulsów nerwowych i transport energii do każdej komórki ciała.Czytaj więcej
Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł – dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.
SKŁADNIKI:
Sól himalajska drobnoziarnista jodowana (sól himalajska, substancja wzbogacająca: jodan potasu).
Zawartość jodanu potasu 3,9 +/- 1,3 mg / 100 g soli.
Masa: 350g