Przed wami ciasteczka cynamonowe od Marcina Firmantego, które mogą się pojawić również na waszych stołach wigilijnych.
Przygotowanie:
Wszystkie składnik do przygotowania ciasteczek, powinny być w temperaturze pokojowej.
Margarynę pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Zasypać ją cukrem pudrem i ręcznie wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier cynamonowy i sól. Ponownie ręcznie wyrobić ciasto. Powinno być kleiste.
W oddzielnej miseczce wymieszać 4 łyżki cukru z 2 łyżkami cynamonu.
Z ciast formować kuleczki, które następnie równomiernie należy obtoczyć w cukrze z cynamonem. Tak przygotowane, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez około 15 minut, na jedna partię.
Smacznego 🙂
Autor: Marcin Firmanty, Mężczyzna gotuje i