Wiemy, że uwielbiacie Świąteczne wypieki. Specjalnie dla Was Paweł Młynarski przygotował przepis na czekoladowe ciasteczka z ksylitolem Sante.
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
- W blenderze rozdrobnić gorzką czekoladę, migdały, słonecznik, orzechy oraz płatki owsiane i przełożyć do innego naczynia.
- Do dużego naczynia włożyć olej kokosowy, ksylitol, jaja i kakao, miksować ok. 2 minut.
- Do całości dodać mąkę kokosową, zmielone migdały, słonecznik orzechy, płatki owsiane, zmielony len, sodę spożywczą i sól himalajską.
- Miksować ok. 1 minuty.
- Na blasze przykrytej papierem do pieczenia w odległości ok 3 cm od siebie ułożyć uformowane z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Ciasteczka piec ok 10-12 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w hermetycznie zamykanym pojemniku.
SMACZNEGO!
Autor zdjęcia i przepisu Paweł Młynarski