Kasza jaglana idealna jest do przygotowania zarówno śniadań, obiadów jak i kolacji. Najlepiej jednak smakuje w połączeniu z cynamonem oraz bakaliami. Dodatkowo jest zasadotwórcza, więc pomaga odkwasić organizm. Zawiera witaminę E, witaminy z grupy B i lecytynę. Nie zawiera glutenu. Dostarcza organizmowi krzemu, odpowiadającego za zdrowe stawy, mocne włosy i paznokcie, oraz prawidłową przemianę materii. Jest lekkostrawna i dobrze przyswajalna. Wypróbujcie sami!
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglną upraż na suchej patelni, a następnie zalej wrzącą wodą. Gotuj ok 18-20 minut na wolnym ogniu z dodatkiem klarowanego masła, cynamonu i moreli pokrojonych w paseczki.
Przed podaniem kaszkę posyp prażonymi pestkami sezamu i migdałami. Wymieszaj.
Całość możesz również posypać świeżymi, sezonowymi owocami (borówki, maliny, poziomki) lub pokrojonym na kawałki bananem.
Smacznego!