Kotlety sojowe a la strogonow

Lista składników

  • Kotlety Sojowe À La Schabowe - 100 g
  • Sól Morska Jodowana - 1 łyżka do zalewy
  • cebula - 1 szt.
  • imbir - 1 łyżeczka
  • pikantny ketchup - 1 łyżeczka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • ogórki konserwowe - 2 szt.
  • śmietana - 1 łyżka
  • olej - do smażenia
  • Zalewa
  • wrząca woda do zalewy - 2 szklanki
  • cukier - 1 łyżka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
Kotlety sojowe a la strogonow

Kotlety namocz ok. 10 min. w wywarze z włoszczyzny lub bulionie, pokrój w cienkie paseczki, usmaż w niewielkiej ilości oleju z dodatkiem poszatkowanej cebuli. Posyp 1 łyżeczką imbiru, dodaj po 1 łyżeczce ketchupu i musztardy, 2 ogórki konserwowe (pokrojone w kosteczkę). Wymieszaj wszystkie składniki zalewy i wlej do kotletów, podduś ok. 5 minut. Dopraw łyżką śmietany.