Ciasto:
Mąkę, wodę, 1 jajko, sól i olej zagnieść ręcznie lub wyrobić w mikserze na najwolniejszych obrotach. Ciasto rozwałkuj podsypując mąką do grubości ok. 2 mm. , wykrój krążki.
Farsz:
Soję zalać wrzątkiem i odstawić na 2-3 godz. Następnie ugotować ją w świeżej wodzie, odcedzić. Ziarno soi przygotowane wg zamieszczonego przepisu zmiksuj w mikserze lub przetrzyj przez sito. Dodaj jaja, posiekane i podsmażone cebule z kilkoma pieczarkami, odciśniętą, uprzednio namoczoną w wodzie lub mleku bułkę, dopraw solą, pieprzem, i innymi przyprawami – zależnie od upodobań.
Na wykrojone krążki nałóż farsz sojowy, zawiń, starannie sklej brzegi. Wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok 5 minut.