Przepis na kisiel herbaciany z owocami

Lista składników

  • Ksylitol - 3 łyżki
  • Jagody Goji - 2 łyżki
  • woda zimna - 0,7 l
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • herbata Earl Grey - 1 torebka
  • maliny mrozone - 3/4 szklanki
  • melisa świeża - listki do przybrania
Przepis na kisiel herbaciany z owocami

Z 0,7 l zimnej wody odlewamy 1/2 szklanki. Do zimnej wody w szklance dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz ksylitol SANTE . Resztę wody zagotowujemy. Zaparzamy w niej herbatę (powinna być średnio intensywna). Następnie dolewamy mieszaninę ksylitolu SANTE i mąki i intensywnie mieszamy , żeby nie powstały grudki. Stawiamy ponownie na gazie i ciągle mieszając czekamy aż ponownie się zagotuje. Zdejmujemy z gazu i dorzucamy jagody goji SANTE oraz mrożone maliny. Całość delikatnie mieszamy.  Po ok. 5 minutach jagody goji SANTE powinny delikatnie spęcznieć, a maliny rozmrozić się. Wtedy kisiel jest gotowy do jedzenia. Rozlewamy do miseczek i ozdabiamy listkami melisy.

Autor: Monika Mrozowska, Źródło: Dzień Dobry TVN