Przepis na zupę cebulową z amarantusem

Lista składników

  • Amarantus Bio - 1/2 szklanki
  • Sól Morska Jodowana - do smaku
  • woda - 0,7 l
  • cebula biała - 3 szt.
  • marchewka mała - 1 szt.
  • pietruszka mała - 1 szt.
  • natka pietruszki - 1 mały pęczek
  • rozmaryn - 1 łyżeczka
  • liśc laurowy - 3 szt.
  • lubczyk - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny - do smaku
Przepis na zupę cebulową z amarantusem

Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w cienkie plasterki. Warzywa wrzucamy do garnka i podduszamy na małym ogniu na maśle, pod pokrywką ok. 10-15 minut. Następnie dolewamy wodę, wrzucamy amarantus SANTE  oraz przyprawy i całość gotujemy minimum 30 minut. Solimy i pieprzymy do smaku. Na talerzu posypujemy poszatkowaną natką pietruszki.

Autor: Monika Mrozowska, Źródło: Dzień Dobry TVN