Pudding dyniowy to idealne połączenie słodkiej dyni z rewelacyjnymi właściwościami odżywczymi nasion chia. To wspaniały deser na długie jesienne wieczory!
Sposób przygotowania:
Pudding:
3 łyżki nasion chia Sante
150-200 ml napoju roślinnego Sante
Wstawić na kilka godzin do lodówki (ok. 6h)
Mus:
3 łyżki musu z dyni (puree z pieczonej dyni)
1 pomarańcza
1 łyżeczka cukru z wanilią
szczypta cynamonu
można dodać: ksylitol lub cukier kokosowy.
Pudding: Nasiona chia wymieszać z napojem roślinnym Sante. Wstawić do lodówki na ok. 6h, by nasiona chia dobrze napęczniały.
Mus: Wszystkie składniki zmiksować. Dodać cukier z wanilią, szczyptę cynamonu, opcjonalnie: ksylitol lub cukier kokosowy. Ponownie zmiksować.
Do salaterki nałożyć pudding, a następnie zalać go musem.
Smacznego!
Autor i zdjęcia: Katy Wozminsky