Święta coraz bliżej dlatego też mamy dla was idealny przepis na wigilijny stół. Przed wami puszyste ciasto z jagodami na mące kukurydzianej prosto od Marcina Firmantego!
Przygotowanie:
Jagody rozmrozić i odczekać, aż będą w temperaturze pokojowej. Jajka wbić do miski i dodać do nich cukier. Wszystko ubić mikserem na jednolitą i puszystą masę. Dalej miksując powoli dodawać olej z pestek winogron. Gdy wszystko nam się ładnie połączy, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę. Ponownie zacząć miksować. Powinno to trwać około 5 minut. Tak przygotowaną masę wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą tortownicy. Na wierzch ciasta wysypać jagody. Piec w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 50 minut. Najlepiej na funkcji góra – dół. Smacznego!
Autor: Marcin Firmanty, Mężczyzna gotuje i…