Quinoa z owocami, miodem, miętą i bazylią purpurową

Lista składników

  • Quinoa Komosa ryżowa - 200 g
  • maliny - garść
  • jeżyny - garść
  • borówki - garść
  • miód - 4 łyżki
  • purpurowa bazylia - kilka listków
  • mięta - kilka listków
  • sok jabłkowy - 250 ml
  • woda - 250 ml
Quinoa z owocami, serkiem waniliowym, miodem i trybulą

Wodę zagotować z sokiem jabłkowym. Wrzucić opłukaną wcześniej quinoę, delikatnie zamieszać i gotować kilka minut pod przykryciem. Następnie odkryć i gotować do całkowitego odparowania płynów, delikatnie mieszając. Owoce opłukać, wymieszać z quinoą i listkami mięty i bazylii purpurowej. Każdą porcję polać łyżką miodu.

Autor: Grzegorz Łapanowski