Tabbouleh z quinoa

Lista składników

  • Quinoa Komosa ryżowa - 250 g
  • Sól himalajska - do smaku
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • ogórek świeży - 1 szt.
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • koperek - 1 pęczek
  • czosnek - 1 rozgnieciony ząbek
  • oliwa - do smaku
  • ocet winny - do smaku
  • pieprz świeżo zmielony - do smaku
Tabbouleh z quinoa

Quinoa zalewamy wrzątkiem – w proporcji 1:2. Solimy. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż woda się wchłonie. Po ugotowaniu studzimy. Paprykę i ogórek kroimy w drobna kostkę. Siekamy natkę i koperek. Dodajemy wszystkie warzywa do quinoa, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, oliwę, ocet winny, sól, pieprz. Mieszamy. Sałatka jest gotowa do zjedzenia lub zabrania w pudełku do pracy. Smacznego 🙂

Autor: Runaddict