Mięso popłukać, pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy plaster lekko rozbić, oprószyć solą i mąką, obsmażyć na 2 łyżkach masła. Cebulę obrać, posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić na plasterki. Cebulę i grzyby obsmażyć na pozostałym maśle. Zrazy oraz cebulę i grzyby przełożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem, dusić 40 minut. Dodać napój roślinny, zagotować, przyprawić.
Zrazy z sosem grzybowym
Lista składników
- Organic Sante napój sojowy z wapniem
- Sól himalajska - szczypta
- polędwica lub udziec wołowy - 600 g
- mąka - 1 łyżka
- masło - 3 łyżki
- cebula - 1 szt.
- borowiki - 200 g
- bulion - 2/3 szklanki
- pieprz - do smaku
- Napój sojowy Sante Organic z wapniem - 100 ml