Co ja poradzę, że lubię, żeby było pysznie? A przy okazji zdrowo? I dobrze by było, aby deser nie rujnował figury! No lubię tak i już. Dziś proponuję jeden z moich hitowych, pysznościowych koktajli na bazie napoju ryżowo-kokosowego Sante bez dodatku cukru.
Jeśli pod ręką brak napoju kokosowego, stosuję napój migdałowy. Często przygotowuję ten koktail na drugie śniadanie i zabieram ze sobą, wychodząc z domu. Piję go, gdy dopada mnie głód. Koktajl o cudownym zapachu mango z lekką kokosową nutą działa na mnie jak balsam. Pycha:)
Sposób przygotowania:
Mango obrać, pokroić w kostkę, 3/4 wrzucić do blendera, resztę zachować. Banany obrać, dodać do dzbanka blendera, zalać mlekiem, dodać imbir i zmiksować na najwyższych obrotach. Sok z cytryny wylać na spodeczek, na drugi wysypać wiórki kokosowe. Zanurzyć brzeg szklanki w soku, następnie w wiórkach. Do ozdobionych szklanek wlać koktajl i włożyć pokrojone mango. Podawać od razu.
Smacznego!
Autor: Beata Lipov, Lawendowy Dom