Smoothie z fasoli na napoju sojowym Sante Organic, z shake’m proteinowym Go On o smaku malinowym i chia Sante Skarby Ziemi – podane ze świeżymi malinami i miętą. Przygotowanie:  Fasolę, napój sojowy, shake proteinowy, banana, chia, 50 g malin oraz garść mięty wkładamy do kielicha blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do szklanek, […]

Przygotowanie: Suche składniki oraz połowę nerkowców i żurawiny mieszamy w misce. W dużym kubku łączymy mokre składniki, dokładnie mieszamy, następnie przelewamy do suchych i łączymy. Masę przekładamy do foremek do muffinów do 2/3 wysokości i posypujemy dodatkowo nerkowcami i żurawiną suszoną. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180oC z termoobiegiem.     

Przygotowanie:  Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę, dodajemy masło i siekamy razem z solą i jajkami. Całość szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciasto na tartaletki cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki, następnie nakłuwamy widelcem dziurki. Nasze tartaletki wkładamy do rozgrzanego do 160*C piekarnika i pieczemy przez ok. […]

  Przygotowanie masy: W dużym garnku gotujemy dużą ilość wody. Kiedy woda nam się zagotuje dodajemy mak i dalej gotujemy na średnim ogniu przez 15 minut. W czasie, kiedy mak się gotuje, żurawinę zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na ok. 5 minut. Olej kokosowy rozpuszczamy w małym rondelku. Orzechy oraz migdały siekamy na drobne kawałki, a żurawinę odcedzamy i również […]

Przygotowanie: Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i na chwilę odstawiamy. Odcedzamy, płuczemy i wrzucamy do garnka z napojem roślinnym i 4 łyżkami wiórków kokosowych. Gotujemy do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy razem z mlekiem kokosowym do ugotowanej kaszy. Blendujemy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki, żeby […]

Przygotowanie: Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W dużej misce mieszamy soczewicę, cebulę, pastę ze słonecznika Lovege i przyprawy. Całość blendujemy. Ciasto francuskie dzielimy na 2 pasy wzdłuż. Na środek każdego pasa wykładamy nadzienie i zlepiamy brzegi ciasta. Odwracamy do góry nogami i każdy rulon dzielimy […]

Przygotowanie: Banany w całości (najlepiej bez skórki) mrozimy w zamrażarce, przez minimum 3 godziny. Zamrożone banany, napój migdałowy Sante Organic, syrop z agawy i masło orzechowe umieszczamy w blenderze. Całość miksujemy i przelewamy do miseczek. Przekładamy do zamrażalnika na minimum 15 minut. Całość podajemy w pucharkach lub szklankach. Można dodać świeże owoce lub posypać lody czekoladą […]

Wegański chłodnik z awokado i ogórków, z napojem sojowym - Sante Organic

Przygotowanie: Obieramy ogórek, kroimy go wzdłuż na pół i wyjmujemy miąższ z pestkami. Wszystkie składniki (poza napojem sojowym Sante Organic) wkładamy do blendera lub thermomixa i miksujemy/blendujemy do czasu powstania gładkiego kremu. Pod koniec blendowania powoli dodajemy napój sojowy, tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję chłodnika. Doprawiamy sporą ilością soli, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Całość chłodzimy w lodówce […]

Przygotowanie: 400 ml napoju sojowego Sante wlewamy do niewielkiego rondelka. Dodajemy cynamon, kardamon oraz gałkę muszkatołową. Podgrzewamy na wolnym ogniu przez 5-7 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Dodajemy daktyle i odstawiamy na 2-3 minuty. Po tym czasie miksujemy dokładnie. Daktylowe latte przelewamy do dwóch szklanek. Pozostałe 200 ml napoju sojowego spieniamy dowolną metodą. Spienionym napojem […]

Gofry z fasoli – przygotowane na bazie napoju sojowego Sante – to smaczna i pożywna przekąska. Podając fasolowe gofry, przemycisz do menu zdrowe warzywa strączkowe. Fasola to źródło białka roślinnego, witamin i błonnika, a napój sojowy z wapniem pomoże uzupełnić zapotrzebowanie na ten składnik mineralny. Takie gofry robi się szybko i są przepyszne! Składniki na […]

Poznaj guacamole – uwielbiany w kuchni meksykańskiej zdrowy dip na bazie awokado. Wraz z chipsami popcornowymi POP’N CHRUP będzie to przepyszna i zdrowa przekąska na imprezę, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę. Dlaczego z awokado? Bo jest skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych omega‑9. Dlaczego z POP’N CHRUP? Bo zawierają o 60% mniej tłuszczu niż zwykłe […]

To świetne danie na początek dnia. Dzieci je wprost uwielbiają.  Możesz dodać ulubione owoce lub konfiturę i cieszyć się smakiem i zdrowiem. Jeśli wybierzesz borówki, dostarczysz organizmowi antocyjanów, chroniących organizm przed wieloma chorobami. Dzięki dodatkowi otrąb owsianych wysokobłonnikowych Sante placuszki odznaczają się wysoką zawartością błonnika – aż 5-6 gramów na porcję. Dodatkowo zawierają beta-glukany korzystnie […]