Poznaj guacamole – uwielbiany w kuchni meksykańskiej zdrowy dip na bazie awokado. Wraz z chipsami popcornowymi POP’N CHRUP będzie to przepyszna i zdrowa przekąska na imprezę, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę. Dlaczego z awokado? Bo jest skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych omega‑9. Dlaczego z POP’N CHRUP? Bo zawierają o 60% mniej tłuszczu niż zwykłe […]

To świetne danie na początek dnia. Dzieci je wprost uwielbiają.  Możesz dodać ulubione owoce lub konfiturę i cieszyć się smakiem i zdrowiem. Jeśli wybierzesz borówki, dostarczysz organizmowi antocyjanów, chroniących organizm przed wieloma chorobami. Dzięki dodatkowi otrąb owsianych wysokobłonnikowych Sante placuszki odznaczają się wysoką zawartością błonnika – aż 5-6 gramów na porcję. Dodatkowo zawierają beta-glukany korzystnie […]

Babka wielkanocna z bakaliami Sante

Wielkanoc bez babki wielkanocnej? Niemożliwe! Przed Wami przepis na nieziemsko smaczną babkę wielkanocną z dodatkiem bakalii Sante! Mąka kukurydziana Sante jest wyjątkowo delikatna i dostarcza błonnika. Zamiast zwykłego mleka proponujemy Apro napój sojowy waniliowy, zawierający witaminy: B2, B12 i D2. Sprawi, że babka będzie jeszcze pyszniejsza i nada jej naturalnego  waniliowego aromatu. A bakalie Sante? […]

Bananowy shake z masłem orzechowym GO ON

Jeśli brakuje Wam rano energii lub nie macie siły przed treningiem, sięgnijcie po smaczny i pożywny shake z masłem orzechowym GO ON. [LINK] Sposób przygotowania: Do blendera dodajemy: obrane ze skórki i pokrojone w kawałki dwa banany, 5 łyżek masła orzechowego GO ON 0,5 litra napoju sojowego waniliowego Sante Następnie wszystko miksujemy i przelewamy do szklanki. Smacznego !

przepis na pączki serowo-kukrydziane

W Tłusty Czwartek mamy dla Was przepis na pyszne pączki serowo-kukurydziane. Lekko chrupiąca skórka, złocisty miąższ i subtelnie słodki smak sprawią, że będziecie za nimi szaleć. Tajemnica ich doskonałego smaku kryje się w sposobie smażenia – należy je smażyć na średnim ogniu, by dobrze upiekły się w środku, i by skórka się nie spaliła. Przepis […]

niebiański pudding z masłem migdałowym GO ON

Specjalnie dla miłośników masła migdałowego i nasion chia przygotowaliśmy przepis na niebiański pudding. Nasz pudding jest pyszny, lekki, zdrowy i bez dodatku cukru. Masło migdałowe GO ON składa się w 100% migdałów,  dostarczających nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Nie zawiera ani dodatku oleju palmowego, ani dodatku soli i cukru. Uwielbiają je nie tylko osoby aktywne! […]

Sernik quinoa z masłem orzechowym

Sernik zawsze smakuje! Najbardziej z quinoa i masłem orzechowym GO ON.  Przepis idealny jest na bankiety i rodzinnie uroczystości. Sposób przygotowania: Do blendera wsypujemy 130 g orzechów (włoskie oraz  laskowe), 50g daktyli, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju kokosowego. Następnie wszystko dokładnie blendujemy. Uzyskaną masę rozprowadzamy w tortownicy. W tym czasie gotujemy 240g quinoa (komosa […]

Kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym

Paulina Gruszecka, prowadząca blog Jazzowe Smaki, przygotowała dla Was prosty przepis na pyszny deser: kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym Sante! Przygotowanie tego dania zajmie Wam dosłownie chwilę! Kulki zdrowia to wartościowa przekąska zwłaszcza na zimowe dni. Można je również podawać jako deser albo zdrowy przysmak dla dzieci. Amarantus BIO to rekordzista pod względem […]

Gruszka z nadzieniem amarantusowo-żurawinowo-migdałowym

Przed Wami smakowity deser, doskonały na jesienne, pochmurne dni. Żaneta Bartoszek, autorka przepisu, do nadzienia gruszki wykorzystała pyszny i zdrowy amarantus. Amarantus jest źródłem białka. Dostarcza cennych witamin z grupy B (wit. B6, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego), oraz składników mineralnych: fosforu, żelaza, cynku, magnezu, potasu i wapnia. Odznacza się także wysoką zawartością błonnika. Nie bez […]