Zacznij aktywny dzień od zdrowego śniadania! Owsianka na bazie płatków i otrąb owsianych dostarcza mnóstwo energii w postaci węglowodanów złożonych oraz błonnika, który dba o pracę jelit. To smaczny i pożywny posiłek o niskim ładunku glikemicznym – zapobiega gwałtownemu spadkowi cukru we krwi i zmęczeniu poposiłkowemu. Dodaj do niej brzoskwinię i płatki migdałowe, a będzie jeszcze pyszniejsza. Potrzebujesz zaledwie kilku minut, by zrobić tak dobre śniadanie. Zaczynamy?
Sposób przygotowania
Brzoskwinię przekroić na pół. Jedną połowę pokroić w kostkę, drugą zostawić do przyozdobienia owsianki. Do napoju migdałowego dodać pokrojoną brzoskwinię, płatki owsiane, otręby owsiane oraz płatki migdałowe; zagotować. Przełożyć wszystko do miseczki. Ozdobić kawałkami brzoskwini. Smacznego!
Autor przepisu: Dietetyk Sante Paulina Ihnatowicz