Guacamole z chipsami kukurydzianymi

Poznaj guacamole – uwielbiany w kuchni meksykańskiej zdrowy dip na bazie awokado. Wraz z chipsami popcornowymi POP’N CHRUP będzie to przepyszna i zdrowa przekąska na imprezę, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę. Dlaczego z awokado? Bo jest skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych omega‑9. Dlaczego z POP’N CHRUP? Bo zawierają o 60% mniej tłuszczu niż zwykłe chipsy ziemniaczane! Dlaczego na imprezę? A czy jakaś impreza może się obyć bez chrupania? A więc – zaczynamy!

 

Składniki:

Awokado – 2 szt.

Limonka lub cytryna – ½ szt.

Oliwa – 1 łyżka

Papryczka chili – 1 szt.

Czosnek – 1-2 ząbki

Sól morska Sante – do smaku

Pieprz – do smaku

Kolendra – do smaku

Chipsy popcornowe POP’N CHRUP Sante 

 

Sposób przygotowania:

Wydrąż miąższ z awokado i dokładnie rozgnieć go widelcem. Polej sokiem z limonki lub cytryny. Dodaj drobno posiekane: papryczkę chili i czosnek, przyprawy, polej oliwą i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ulubionymi chipsami kukurydzianymi POP’N CHRUP. Smacznego!