Koktajl truskawkowy z mango i kiwi

Lista składników

  • Organic Sante napój migdałowy bez dodatku cukru
  • Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru - 450 ml
  • Truskawki świeże lub mrożone - 400 g
  • Mango - 300 g
  • Kiwi - 300 g
  • Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku
  • Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
  2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
  3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
  4. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

Porcji: 4
czas przygotowania: 15 minut
okazja: lunch / dla dzieci
stopień trudności: łatwe