Krem imbirowo-marchewkowy

Lista składników

  • Sól Morska Jodowana - 1 łyżeczka
  • Organic Sante napój ryżowy bez dodatku cukru
  • cebula - 1 szt
  • czosnek - 2 ząbki
  • marchew - 1 kg
  • pietruszka - 1 korzeń
  • imbir - 5 cm kawałek
  • olej rzepakowy - 20 ml
  • woda - 1 l
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • kmin rzymski - 1 łyżeczka
  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny - 1/2 łyżeczki
  • pietruszka - 1 garść
  • pistacje - 1 garść

Zupa krem imbirowo-marchewkowy znakomicie rozgrzewa, pysznie smakuje, a jej przygotowanie jest dziecinnie proste. Bogata w świeże warzywa, przygotowana na bazie napoju ryżowego z dodatkiem aromatycznych przypraw to uczta dla podniebienia. Polecamy zwłaszcza na chłodniejsze dni, gdy czujesz, że brakuje Ci energii.

Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę z przyprawami. Marchew, pietruszkę i imbir obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebulki i podsmażamy kilka minut. Zalewamy wodą
i gotujemy 25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Dodajemy napój. Ponownie miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki i posypujemy prażonymi pistacjami.