Niebiański koktajl z mango

Lista składników

  • Napój ryżowo‑kokosowy Sante bez dodatku cukru
  • mango dojrzałe - 2 szt.
  • banan - 2 szt.
  • wiórki kokosowe - 3 łyżki
  • sok z cytryny - wedle uznania
  • imbir świeżo starty - wedle uznania, jeśli lubicie
  • Napój ryżowo kokosowy Sante bez dodatku cukru - 300 ml
Niebiański koktajl z mango

Co ja poradzę, że lubię, żeby było pysznie? A przy okazji zdrowo? I dobrze by było, aby deser nie rujnował figury! No lubię tak i już. Dziś proponuję jeden z moich hitowych, pysznościowych koktajli na bazie napoju ryżowo-kokosowego Sante bez dodatku cukru.

Jeśli pod ręką brak napoju kokosowego, stosuję napój migdałowy. Często przygotowuję ten koktail na drugie śniadanie i zabieram ze sobą, wychodząc z domu. Piję go, gdy dopada mnie głód. Koktajl o cudownym zapachu mango z lekką kokosową nutą działa na mnie jak balsam. Pycha:)

Sposób przygotowania: 
Mango obrać, pokroić w kostkę, 3/4 wrzucić do blendera, resztę zachować. Banany obrać, dodać do dzbanka blendera, zalać mlekiem, dodać imbir i zmiksować na najwyższych obrotach. Sok z cytryny wylać na spodeczek, na drugi wysypać wiórki kokosowe. Zanurzyć brzeg szklanki w soku, następnie w wiórkach. Do ozdobionych szklanek wlać koktajl i włożyć pokrojone mango. Podawać od razu.

Smacznego!

Autor: Beata Lipov, Lawendowy Dom