Przygotowanie: Na przygotowaną stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz olej. Następnie wlewamy szklankę gorącej, przegotowanej wody i wyrabiamy ciasto (jeśli ciasto jest za gorące, na początku polecam wymieszać je łyżką). Aby ciasto nam się nie kurczyło podczas wałkowania możemy zawinąć je w folię i odłożyć na 30 minut (nie jest to  jednak konieczne). Ciasto dzielimy […]

Przygotowanie: Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W dużej misce mieszamy soczewicę, cebulę, pastę ze słonecznika Lovege i przyprawy. Całość blendujemy. Ciasto francuskie dzielimy na 2 pasy wzdłuż. Na środek każdego pasa wykładamy nadzienie i zlepiamy brzegi ciasta. Odwracamy do góry nogami i każdy rulon dzielimy […]

Bananowy shake z masłem orzechowym GO ON

Jeśli brakuje Wam rano energii lub nie macie siły przed treningiem, sięgnijcie po smaczny i pożywny shake z masłem orzechowym GO ON. Sposób przygotowania: Do blendera dodajemy: obrane ze skórki i pokrojone w kawałki dwa banany, 5 łyżek masła orzechowego GO ON 0,5 litra napoju sojowego waniliowego Sante Następnie wszystko miksujemy i przelewamy do szklanki. Smacznego !

niebiański pudding z masłem migdałowym GO ON

Specjalnie dla miłośników masła migdałowego i nasion chia przygotowaliśmy przepis na niebiański pudding. Nasz pudding jest pyszny, lekki, zdrowy i bez dodatku cukru. Masło migdałowe GO ON składa się w 100% migdałów,  dostarczających nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. Nie zawiera ani dodatku oleju palmowego, ani dodatku soli i cukru. Uwielbiają je nie tylko osoby aktywne! […]

Pieczony pstrąg w soli morskiej gruboziarnistej Sante

Macie ochotę na wykwintne danie? Pstrąg pieczony w soli to uczta dla podniebienia! Dzięki soli gruboziarnistej Sante będzie kruchy, aromatyczny i delikatny! Pieczenie w soli to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie doskonałej ryby. A więc do dzieła! Sposób przygotowania: Wypatroszone pstrągi spłukać wodą i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Sól morską gruboziarnistą Sante wymieszać z […]

Kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym

Paulina Gruszecka, prowadząca blog Jazzowe Smaki, przygotowała dla Was prosty przepis na pyszny deser: kulki zdrowia z amarantusem, awokado i masłem orzechowym Sante! Przygotowanie tego dania zajmie Wam dosłownie chwilę! Kulki zdrowia to wartościowa przekąska zwłaszcza na zimowe dni. Można je również podawać jako deser albo zdrowy przysmak dla dzieci. Amarantus BIO to rekordzista pod względem […]

Chleb zmieniający życie

To chleb pełen naturalnych składników, takich jak: nasiona chia, ziarna słonecznika, siemię lniane i – lubiane przez wszystkich – bakalie!