Wegański chłodnik z awokado i ogórków, z napojem sojowym - Sante Organic

Przygotowanie: Obieramy ogórek, kroimy go wzdłuż na pół i wyjmujemy miąższ z pestkami. Wszystkie składniki (poza napojem sojowym Sante Organic) wkładamy do blendera lub thermomixa i miksujemy/blendujemy do czasu powstania gładkiego kremu. Pod koniec blendowania powoli dodajemy napój sojowy, tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję chłodnika. Doprawiamy sporą ilością soli, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Całość chłodzimy w lodówce […]

Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy jajko, mąkę, sól, sodę oraz napój ryżowy Sante. Dokładnie mieszamy rózgą kuchenną. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie słupki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Na średnio rozgrzaną patelnię wylewamy olej i wykładamy po łyżce przygotowanego ciasta. Smażymy na złoty […]

Pieczony pstrąg w soli morskiej gruboziarnistej Sante

Macie ochotę na wykwintne danie? Pstrąg pieczony w soli to uczta dla podniebienia! Dzięki soli gruboziarnistej Sante będzie kruchy, aromatyczny i delikatny! Pieczenie w soli to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie doskonałej ryby. A więc do dzieła! Sposób przygotowania: Wypatroszone pstrągi spłukać wodą i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Sól morską gruboziarnistą Sante wymieszać z […]

Krupnik wegetariański

Skosztujcie wyśmienitego wegetariańskiego krupniku prosto od Marcina Firmantego. Jeśli mamy solić nasze potrawy to tylko solą o obniżonej wartości sodu!

Zupa migdałowa

A gdyby tak wśród wigilijnych potraw, od lat przygotowywanych według przepisów wyniesionych z rodzinnego domu, pojawiła się zupełnie nieznana zupa?

Sałatka z makaronem ryżowym

Ta sałatka jest pikantna i wielobarwna; pełna smaków i aromatów. Ta wielobarwność niesie z sobą bogactwo wartości odżywczych; każdy kolor to inne witaminy i minerały zawarte w warzywach.