Przygotowanie: Na przygotowaną stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz olej. Następnie wlewamy szklankę gorącej, przegotowanej wody i wyrabiamy ciasto (jeśli ciasto jest za gorące, na ...
Agnieszka Trawińska
Przygotowanie: Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę, dodajemy masło i siekamy razem z solą i jajkami. Całość szybko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciasto na ...
Przygotowanie masy: W dużym garnku gotujemy dużą ilość wody. Kiedy woda nam się zagotuje dodajemy mak i dalej gotujemy na średnim ogniu przez 15 minut. W czasie, kiedy mak się gotuje, żurawinę ...
Przygotowanie: Obieramy ogórek, kroimy go wzdłuż na pół i wyjmujemy miąższ z pestkami. Wszystkie składniki (poza napojem sojowym Sante Organic) wkładamy do blendera lub thermomixa i ...