Wszystkie - ArtykułyZdrowe odżywianie to sposób na zdrowie i dobre samopoczucie. Ale wiedza o dietach i żywieniu zmienia się na przestrzeni lat. Pojawiają się nowe odkrycia naukowe, dostępne stają się nowe produkty, popularność zyskuje żywność superfood i żywność funkcjonalna. Jak się w tym wszystkim nie pogubić? Jak oddzielić stereotypy o odżywianiu od rzetelnej wiedzy? Jak wybrać zdrowe produkty, a jakich unikać? Jak konstytuować zdrowe posiłki? Odpowiedzi znajdą Państwo w naszych artykułach, w których przedstawiamy aktualną wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Zapraszamy do lektury.
Zdrowe odżywianie to sposób na zdrowie i dobre samopoczucie. Ale wiedza o dietach i żywieniu zmienia się na przestrzeni lat. Pojawiają się nowe odkrycia naukowe, dostępne stają się nowe produkty, popularność zyskuje żywność superfood i żywność funkcjonalna. Jak się w tym wszystkim nie pogubić? Jak oddzielić stereotypy o odżywianiu od rzetelnej wiedzy? Jak wybrać zdrowe produkty, a jakich unikać? Jak konstytuować zdrowe posiłki? Odpowiedzi znajdą Państwo w naszych artykułach, w których przedstawiamy aktualną wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Zapraszamy do lektury.
Wygląda i smakuje jak cukier, a ma 40% mniej kalorii niż cukier. Ma niski indeks glikemiczny i jest metabolizowany bez użycia insuliny – to znakomity naturalny słodzik dla osób chorych na ...
Soja zawiera białko o wysokiej wartości biologicznej, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz mnóstwo witamin i minerałów. Substancje zawarte w soi zapobiegają miażdżycy i osteoporozie. Spożywanie soi ...
Inulina to naturalny prebiotyk – stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit, poprawiając odporność organizmu. Obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Reguluje pracę układu ...
Jest zasadotwórcza, więc pomaga odkwasić organizm. Zawiera witaminę E, witaminy z grupy B i lecytynę. Nie zawiera glutenu. Dostarcza organizmowi krzemu, odpowiadającego za zdrowe stawy, mocne ...