Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych czekoladowych jajek. Można je oblać czekoladą i obsypać zmielonymi orzechami.
Beata Lipov
Przepyszne, trudno inaczej określić ten prosty lodowy deser z kawałkami owsianych ciasteczek.
Autorka przepisu - Beata Lipov jako kremu do przełożenia ciasteczek owsianych użyła kaszy jaglanej, natomiast tradycyjny cukier zastępujła ksylitolem. Spróbujcie sami!
Idealny przepis na jesienne popołudnia i wieczory. Są doskonałe na sucho, bez niczego, a z dodatkiem koziego serka i karmelizowanej cebuli urastają do rangi prawdziwego rarytasu.
Przed wami prosty przepis na na chlebek dyniowy na bazie mąki razowej orkiszowej z dodatkiem płatków owsianych i upieczonej wcześniej dyni.
To jest chleb, z którym możecie śmiało debiutować w swojej domowej piekarni. Bardzo prosty w przygotowaniu, nie sprawi kłopotu nawet początkującym piekarzom.
Bardzo prosty w przygotowaniu, o ciekawej konsystencji i niebanalnym smaku. Delikatny, kokosowy smak, wzbogacony cytrusową nutą z dodatkiem wyrazistej i słodkiej czekolady z daktyli.
Bób z miętą pasują do siebie tak jak truskawki ze śmietaną – można by rzec, że to para idealna.
Co powiecie na śniadanie, które robi się samo, gdy Wy śpicie i jest gotowe, gdy doczłapiecie się do lodówki?
Rabarbar i truskawki to duet doskonały. Jeśli dodacie do tego chrupiącą, pachnącą masłem i cynamonem posypkę, to kulinarny sukces, uwielbienie rodziny i przyjaciół macie w kieszeni.
Nie ma znaczenia, czy użyjecie szparagów białych, czy zielonych. W obu przypadkach efekt będzie doskonały.
To pesto jest moim numerem jeden wśród sosów do makaronu. Uwielbiają go moje dzieci, choć powszechnie wiadomo, że dzieci nie cierpią jakże zdrowej, soczyście zielonej natki pietruszki.