Wszystkie - Artykuły

Zdrowe odżywianie to sposób na zdrowie i dobre samopoczucie. Ale wiedza o dietach i żywieniu zmienia się na przestrzeni lat. Pojawiają się nowe odkrycia naukowe, dostępne stają się nowe produkty, popularność zyskuje żywność superfood i żywność funkcjonalna. Jak się w tym wszystkim nie pogubić? Jak oddzielić stereotypy o odżywianiu od rzetelnej wiedzy? Jak wybrać zdrowe produkty, a jakich unikać? Jak konstytuować zdrowe posiłki? Odpowiedzi znajdą Państwo w naszych artykułach, w  których przedstawiamy aktualną wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Zapraszamy do lektury.

Olej palmowy RSPO
Firma Sante w niektórych produktach stosuje olej palmowy, jednak o zminimalizowanej ilości tłuszczów trans. W finalnym produkcie, takim jak baton zbożowy Crunchy, stanowi to ok. 0,1% i jest ...
Skarby Ziemi – superżywność od Sante
Skarby Ziemi to produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej. Zaliczane są do super-żywności (superfoods) ze względu na niezwykłe bogactwo antyoksydantów, witamin i minerałów, białka i błonnika. ...
Sól morska jodowana Sante
Od wieków za jeden z najlepszych rodzajów soli uważano sól morską. Nazywano ją nawet „białym złotem”. Dowiedz się, jakie właściwości ma sól morska i dlaczego warto wybrać Sól morską firmy Sante! ...
Zachwyca piękną krystaliczną strukturą i subtelną różową barwą. Przyciąga bogactwem dodatkowych 84 minerałów. Jest tak naturalna jak prehistoryczny pierwotny ocean osuszony miliony lat temu przez ...
Glukoza kontra fruktoza-rozróżniaj węglowodany
Baton proteinowy GO ON ma w składzie białko serwatkowe WPC 80, węglowodany i witaminę B12 niezbędne w czasie i po wysiłku. Syrop glukozowy, który zawiera, jest całkowicie wolny od fruktozy – ...
Kasza do gotowania: sypka czy w woreczku?
Kasze to produkty pełnoziarniste i naturalne źródło błonnika, białka, witamin z grupy B i wielu minerałów: magnezu, żelaza, fosforu, cynku, miedzi i manganu. Gotowane w foliowych woreczkach nie ...
Sól morska Sante
Bez soli nie ma życia! Zawarty w niej sód reguluje prawidłowe nawodnienie organizmu, wpływa na przekazywanie impulsów nerwowych i transport energii do każdej komórki ciała. Sól wspomaga proces ...
Amarantus - zboże XXI wieku
Amarantus zawiera 5 razy więcej żelaza niż szpinak. Jest źródłem białka o wysokiej wartości biologicznej. Dostarcza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i skwalenu, obniżających poziom ...
Ostropest plamisty – dla zdrowej wątroby
Ostropest plamisty stymuluje produkcję glutationu – najważniejszego naturalnego antyoksydantu, detoksykanta i stymulatora odporności, niezbędnego w organizmie. Zawiera sylimarynę, która sama jest ...
Dieta o niskim indeksie glikemicznym
Niski indeks glikemiczny i niski ładunek glikemiczny stosowanej diety to ważny czynnik profilaktyki cukrzycy, insulinooporności, chorób serca i nowotworów. Powolne przyswajanie węglowodanów to ...